11 Şubat 2016 Perşembe

VİŞNELİ TURTA

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler

3,5 su bardağı un
150 gr tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
kabartma tozu 
1 paket vanilya
İçi için;

500 gr vişne
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Vişneli Turta Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle vişneleri, şekeri ve mısır nişastasını tencereye koyup kısıt ateşte pişiriyoruz. Zamanla marmelat kıvamını alıyor. Fazla katı hale gelmesin hemen yanabiliyor:)
Daha sonra hamur için malzemeleri hamur kabında yumurta, pudra şekeri, unu ve tereyağını karıştırarak yoğuruyoruz. Öncelikle hamur kıvamı hiç birleşmeyecek gibi un helvası şeklinde oluyor ama yoğurdukça hamur kıvamını alıyor. Ele yapışmıyacak bir hamur elde ediyoruz. Üzerine kafes yapmak için hamurdan bir miktar ayırıyoruz.
Hamuru büyük borcama merdaneyle açtıktan sonra döşüyoruz. Tepsinin tabanını çatalla her tarafına batırarak delikler açıyoruz 
Üzerine marmelatı döşeyip, kalan hamurla kafeslerini yapıyoruz. Pişip soğuduktan sonra servis yapıyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder