ŞEHNAZ KAYHAN'a bize göndermiş olduğu tarif için teşekkürler
Malzemeler
4 adet elma
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir miktar ceviz kıyılmış
Muhallebisi için
1 lt.süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Karameli için
1 bardak şeker
1 bardak su
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Önce elmaları küp küp doğrayıp şekerle suyunu çekene kadar pişirip tarçın ve cevizlere ilave edip kupların dibine yerleştiriyoruz..Sonra muhallebiyi pişiriyoruz kısık ateşte onuda elmaların üzerine ilave ediyoruz..Tavaya 1 bardak şekeri alıp karamelize ediyoruz rengi değişince dikkatli bir şekilde suyunu döküp kaynatıyoruz..Şekerler iyice eriyince çok az suyla nişastayı açıp ilave ediyoruz..Krema kıvamına gelince kapatıp bunu da muhallebinin üzerine döküp soğutuyoruz..Dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yiyoruz....
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder