15 Şubat 2016 Pazartesi

SÜRPRİZ KEK

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


 hamuru için 
4 yumurta
4 türk kahve fincanı şeker
2 türk kavhe fincanı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
4 tatlı kaşığı kakao
1.5 su bardağı un

Kreması için
250 gr çilek
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

Öncelikki olarak kekimizi yapalım
Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz yaklaşık 8 dakika çırpıyorum , daha sonra diğer malzemeride karıştırıp en son eleyerek unu kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Ve çırpma teli ile şöyle bir karıştıralım ve kakaoyu eklemeden bir çay bardağı ayırıp kakaomuzuda ekleyip yine karıştırıyoruz ve söndürmeden tereyağ ile yapladığımız kalıbımıza döküyoruz ancak bir çay bardağı kadar olan kek malzememize yine çay kaşığının ucuyla biraz kakao ekleyip şöyle bir karıştırıp kalıba döktüğünüz kekimizşn ortasına bu karışımı döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. 
Kremamızı yaparkende çileği rondodan geçirip şeker ve nişastamızı ekleyip ( nişastayı 4 kaşık soğuk suda çözdürelim) karıştırarak pişirelimm. Kaynamaya başlayınca altını kapatalımmm. 
Pişen ve soğuyan kekimizi kalıptan çıkartıyoruz. Ve üst kısmından düzgünce kesip kestiğimiz parçayı ayırıp kekimize yuvarlak bir oyuk açalım ve bu oyuka kremamızı dökelim üst kısımdan ayırdığımız kekimizi tekrar kekimizin üstünü kapatıp istediğimiz gibi süsleyelimmm. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder