27 Şubat 2016 Cumartesi

AYÇİÇEĞİ POĞAÇA

ŞEHNAZKAYHAN'a teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta (sarısı yüzüne)
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı instant maya 
Tuz
1 Yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

Mayayı su,süt,şeker ve tuzla karıştırıp diğer malzemeleri ilave edip hamuru yoğuruyoruz,ağzını kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz..Sonra bir parça alıp merdaneyle açıyoruz,tabak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz..Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp içini koyuyoruz,ben orta kısmı için yeşil mercimekli iç kullandım sonra aynı büyüklükte bir hamur daha açıp su şişesi kapağıyla kesip yuvarlak delikleri yapıyoruz ve diğer parçanın üstüne kapatıyoruz..Sonrada kenarlarını tamamlıyoruz..Ben kenar kısımları için peynirli iç kullandım...

Afiyet olsun.....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder