7 Şubat 2016 Pazar

ÇIKOLATALI KUP

KUTİKHOUSE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


500 ml süt( 2 su bardağı), 100 ml. krema, 100 gr şeker(1/2 su bardağı), 25 gr. Kakao(1/4 su bardağı), 10 gr. Nişasta( 4 dolu tatlı kaşığı), 100 gr. Tablet bitter çikolata Şeker, kakao ve nişastayı bir kapta karıştırıyoruz. Sütü ve kremayı bir sos tenceresinde kaynama noktasına getiriyoruz. Kakaolu karışımı sütlü kremaya boşaltıp el çırpıcısı ile koyulaşana kadar ara vermeden karıştırıyoruz. Koyulaşan karışımı kuplara paylaştırıp içine yavaş yavaş erimesi için tablet çikolata batırıyoruz. Topaklanma olduysa kuplara paylaştırmadan önce mikserle iyice çırpınHer kupu kremşanti ile süslüyoruz Bir süre buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz..


Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder