26 Şubat 2016 Cuma

VİŞNELİ DONAUWELLA

ŞEHNAZKAYHAN'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
125 gr.tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çay bardağı un
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı vişne (Ben dondurulmuş kullandım suyunu süzdürdüm)

Krema
3 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu
160 gr.çikolata
Yarım çay bardağı süt

Tereyağıyla şekeri iyice mikserle çırpıyoruz,yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Ununu kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yağlanmış kalıba yarısından fazlasını yayıyoruz,diğer yarısına kakao ve sütü ekleyip karıştırıp beyaz hamurun üstüne yayıyoruz..Üzerine vişneleri diziyoruz..200 derecede ısınmış fırında kontrollü 25 dakika pişiriyoruz..Pişirdiğimiz kremayı kekin üzerine yayıyoruz 20 dakika bekliyoruz..En son sütü kaynatıp altını kapatıyoruz çikolataları içine atıp karıştırarak eritiyoruz kremanın üzerine döküyoruz....

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder