29 Şubat 2016 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE

TUĞBİŞ_MUTFAKTA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz

Dış harcı
500 gr köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
yarim su bardağı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yumurta
pul biber
karabiber
tuz

İç harcı için
600 gr kadar orta yağlı kıyma
2 orta boy sogan
1 cay bardagi ceviz
iki kasık sıvıyag
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
pul biber
kara biber
tuz
kızartmak için sıvıyag

Once ic harc icin kiyma yag ile kavrulur. Suyunu cekince sogan salca ve baharatlar eklenir. Pisince ceviz eklenip ocaktan alinir.
Dışı için bulgur ve irmik karıştırılır üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar beklenir. Genis bir kapta biraz yogurulur. Ardindan diger malzemeler eklenir. Elinizi ara ara ıslatarak hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. 
Hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparılıp içi oyulur. İç harç konup kapatılır. Bu aşamada yanınızda su bulundurup elinizi ıslatarak yaparsanız çok daha kolay olacaktır.
Kızgın yağda kızartılıp servis edilir.....






































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder