7 Şubat 2016 Pazar

ŞEFTALİLİ PARFE

KUTİKHOUSE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


 2 paket kremşanti, 2 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış. Ben sarıları kullanmadım), 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı pudra şekeri👉👉👉👉👉👉👉👉👉 Cam bir kabın içinde yumurta aklarını bir fiske tuz ilavesi ile kabarana kadar mikserle çırpıyoruz. ( 5 dk. Kadar) 👉 içine pudra şekerini ekleyip 1-2 dk. Daha çırpıyoruz👉Ayrı bir kabın içinde iki paket kremşantiyi içine vanilya ekleyerek 1 su bardağı sütle katılaşana kadar çırpıyoruz👉Çırpılmış kremşantiyi çırpılmış yumurta beyazlarının içine ekleyip el çırpıcısı ile yavaş yavaş karıştırıyoruz 👉İçine minik doğranmış şeftalileri ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.Bu aşamada içine damla çikolata,çilek parçaları,fındık,fıstık,ufalanmış bisküvi,limon kabuğu rendesi gibi istediğiniz malzemeyi de ekleyin. Ben karışımı pasta çemberinin içine boşalttım ama tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba da koyabilirsiniz👉Kalıba döktükten sonra üzerini düzleyip donması için 4-5 saat kadar buzlukta bekletin.

Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder