12 Şubat 2016 Cuma

FANTA PASTASI

TATLI_ESİNTİLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler
3 yumurta 
100 gr şeker --> 4 kaşık
100 ml fanta --> 1 su bardağindan 3 parmak eksik
80 ml sivi yağ --> ufak çay bardağı kadar
Fiske tuz
100 gr un--> 5 dolu kaşık yapiyor
100 gr nişasta -->5 kaşık oluyor
1 buçuk tatli kaşığı kabartma tozu
---------üzerine👇-----
1 paket konserve şeftali.
Isterseniz mandalin veya paşka meyvelerde kullanabilirsiniz
2 paket schmand.Almanyada satiliyor.
Schmand yerine labne peyniri de kullanabilirsiniz
1 paket sıvıkrema
5 kaşık pudra şekeri
Krema sertleştirici
Süslemek için tarçin..
-------Yapımı-----
Ilk evela yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Sonra fantayı sıvı yağını ekleyin.en son kuru malzemeleri ekleyip yağlanmış tepsiye borcamda olabilir dökün ve pişirin 200 derecede yarim saat yeterlidir..pastayi fırından cıkarın ve soğuduktan sonra üzerine suyu süzülmüş meyvenizi dizin.en son schmand yoksa sade kremşanti veya krema da kullanabilirsiniz.
Tarcını unutmayın.cok yakışıyor pastaya 


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder