23 Şubat 2016 Salı

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram eritilmiş tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
400 gram nişasta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Sos için
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı nutella
Bulamak için
Mısır gevreği (elimizle ufalayalım)
Hazırlanışı
Yoğurma kabına tereyağ,sıvıyağ,yumurta, pudra şekeri,nişasta ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım..Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur yoğuralım.
Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve oval şekli verelim.
Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, üzerileri beyaz olacak şekilde pişirelim. Rengi değişmesin.
Nutellayı cam bir kaba döküp içine yarım çay bardağı sıvıyağ koyarak benmari usulü eritelim.
Soğuyan kurabiyeleri önce ılıyan eritilmiş nutellaya daha sonra mısır gevreğine bulayıp servis tabağımıza dizelim.
Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder