7 Şubat 2016 Pazar

ELMALI İNCİRLİ TURTA

KUTİKHOUSE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 Turta hamuru için; 200 gr tereyağı veya margarin oda ısısında (ya da 100 gr margarin,100 gr tereyağı)1 su bardağı pudra şekeri 3 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 İç harcı için; 3-4 adet elma 6 yemek kaşığı tozşeker istediğiniz kadar kuru üzüm, kuru incir, fındık ve ya ceviz, tarçın 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 Öncelikle iç malzeme için elmaları rendeleyip şekerle birlikte suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Biraz soğuduğunda içine kuru üzüm,kuru incir, fındık ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰 Hamur için geniş bir yoğurma kabında yumuşak tereyağı ile birlikte bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayacak kıvama gelene kadar kontrollü olarak un ekliyoruz.Un eklemesi yaparken vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz .Yumuşak bir hamur olduğunda üstünü streç filmle sarıp bir saat kadar dolapta bekletiyoruz.

Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya ayırıp ilk parçayı unlanmış tezgahta üstüne streç film koyarak tart kalıbının boyutunda merdane ile açıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına hamuru yerleştiriyoruz. 

İçine elmalı harcı koyup düzeltiyoruz.Hamurun diğer yarısını yine unlanmış tezgahta açıp kalıplarla kesip elmalı harcın üstüne yerleştiriyoruz.180 derecede 35-40 dk. pişiriyoruz.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyebilirsiniz..




Afiyet olsun....



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder