BÜŞRAYLMZ 52'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz
500 gr ince bulgur(Reis)
1 yumurta,
1 çay bardağı irmik,
1 çay kaşığı karabiber,
150 gr yağsız kıyma,tuz.
İç Harcı
1 kilo kıyma,
1 soğan,pulbiber,karabiber,maydonoz,tuz
YAPILIŞI
İç harcımızı hazırlayalım önce kıymamızı kavuralım suyunu salıp çekince soğanlarımıza biraz sıvı yağ ekleyelim,soğanlar ölünceye kadar pişirelim.Baharatları ekleyin altını kapatın maydonozu ilave edip soğumaya bırakalım.Bulgur,yumurta,irmik,kıyma azar azar sıcak su ekleyip şekil verilecek şekile gelene kadar yoğurun.
Kaynayan suya limon sıkıp,tuz ekleyin ister haşlayın isterseniz kızgın yağda kızartabilirsiniz
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder