1 Şubat 2016 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE

BÜŞRAYLMZ 52'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

500 gr ince bulgur(Reis)
1 yumurta,
1 çay bardağı irmik,
1 çay kaşığı karabiber,
150 gr yağsız kıyma,tuz.
İç Harcı
1 kilo kıyma,
1 soğan,pulbiber,karabiber,maydonoz,tuz

YAPILIŞI
İç harcımızı hazırlayalım önce kıymamızı kavuralım suyunu salıp çekince soğanlarımıza biraz sıvı yağ ekleyelim,soğanlar ölünceye kadar pişirelim.Baharatları ekleyin altını kapatın maydonozu ilave edip soğumaya bırakalım.Bulgur,yumurta,irmik,kıyma azar azar sıcak su ekleyip şekil verilecek şekile gelene kadar yoğurun. 
Kaynayan suya limon sıkıp,tuz ekleyin ister haşlayın isterseniz kızgın yağda kızartabilirsiniz


Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder