28 Şubat 2016 Pazar

KREMALI BÖREK

ENİSE USLU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz


4 adet yufka 1 kutu sıvı krema

500 gr kıyma 1 büyük baş soğan ve baharatlar
2 adet yumurta akı
Galeta unu
Asıl tarifte 3 yufka üst üste konulup her yeri kremayla kapanıyor ve 28 üçgen parçaya bölünüp yufkanın geniş kısmına Kıymalı harç konulup Muska şeklinde sarılıyordu... Ben izlerken 1 kutu kremanın arttığını görünce 4 yufka alıp ikişer kattan yaptım söyle ki;
2 yufkayı üst üste serin ve 1 kutu kremanın yarısını bu yufkanın üzerine güzelce sürün ve 12 parçaya üçgen şeklinde kesin... 500 gr kıymayı soğanla kavurup baharatlarla tatlandırın ve yufkanın kenar kısmına koyup sigara böreği gibi sarın,diğer 2 yufkayı da aynı işlemden geçirin...
2 adet yumurta akını geniş bir tabağa koyun,ayrı bir kaba da galeta ununu koyun...
Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve 200 derecede pişirin...
İçi kremadan dolayı yumuşacık dışı çıtır çıtır bir börek oluyor...


Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder