7 Şubat 2016 Pazar

NANELİ ve ÇIKOLATALI PANNA COTTA

KUTİKHOUSE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz


 250 ml krema,250 ml süt,150 gr şeker,40 gr. Erimiş ılınmış bitter çikolata,7 gr. yaprak jelatin ve ya 25 gr. Toz jelatin,1 tatlı kaşığı nane esansı,bir iki damla yeşil gıda boyası (3 bardak için)Sütü ve kremayı orta boy bir tencerede şekerle birlikte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Yaprak jelatin kullunacaksanız önceden ıslatıp suyunu sıkın ve sıcak sütlü karışıma ekleyip iyice karıştırın. Toz jelatin kullanacaksanız 25 gr toz jelatini direkt sıcak sütlü karışıma ekleyip iyice eriyene kadar bir kaşık yardımıyla karıştırın.Elde ettiğiniz bu panna cotta karışımını üç ayrı kâseye eşit olarak paylaştırın.ilk kâseyi sade bırakın.Ikinci kâseyi nane esansı ile tatlandırın ve bir iki damla yeşil gıda boyası ekleyip iyice karıştırın.Üçüncü kâseyi erimiş çikolata ekleyip iyice karıştırın👉Üç ayrı bardağa örneğin önce yeşil kremayı eşit şekilde paylaştırın sonra hemen bardakları karışımın donması için buzluğa kaldırın 5-10 dakika sonra karışım donmuş mu diye kontrol edin.donmuşsa hemen üzerlerine yine diğer renkten eşit miktarda dökün ve yine buzlukta donmasını bekleyin o da donduğunda en son kremayı da üstlerine döküp yine dondurun En son katta da donduğunda servis edene kadar oda sıcaklığında bekletin ki yumuşasın..

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder