2 Şubat 2016 Salı

ÇİLEKLİ TART KEK

BİR TUTAM TUZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

KEK için;
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
KREMASI İÇİN;
3 Su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 YUMURTA SARISI
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN;
Çilek, nar,  çilekli jöle
                       HAZIRLANIŞI:Yumurta ve şekeri 3 dk mikserle çırpıyoruz. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz. Unu, vanilya, kabartma tozu  elekten geçirip tekrar karıştırıyoruz. Tart kalıbını tereyağı veya margarin ile yağlıyoruz. Harcı döküp 180 derece fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. 
Tencereye süt, un, şeker nişasta, yumurta sarısını koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan iki dakika sonra altını kapatıp içine vanilya ve tereyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.  

Pişen kekimizi kalıbından çıkarıp servis yapacağımız tabağa koyuyoruz. kremamızı üstüne yayıyoruz. çilek ve nar ile süslüyoruz. jölemizi arkasında yazan yapım şekline göre pişiriyoruz. fırça yardımı ile meyvelerin üzerine sürüyoruz.

        AFİYET OLSUN...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder