1 Şubat 2016 Pazartesi

PORTAKALLI CHEESECAKE

AYŞE_MUTFAKTA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Tabanı için
3 su bardağı robottan geçirilmiş yulaf bisküvi
125 gr.tereyağı

Peynirli bölümü
600 gr.labne peyniri
1 kutu krema 200 ml.
1 su bardağı şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
3 adet yumurta
2/3 yemek kaşığı haşhaş (Ben kendim ilave ettim tarife)

Üstü içi
1 su bardağı portakal suyu
1 limonun suyu
2,5 yemek kaşığı nişasta
3/4 yemek kaşığı şeker

İlk önce kalıbımızın kenarlarını folyo yapın sonrada tabanını hazırlıyoruz..Robottan geçirilmiş bisküvilere 125 gr.erimiş tereyağı ekleyip iyice karıştırıyoruz ve kek kalıbın alt kısmı tamamen kapanacak şekilde kaşık yardımıyla üstüne bastıra bastıra yayıyoruz..Sonra kalıbı 30 dk buzdolabında bekletiyoruz..O sırada kremamızı yapalım..Geniş bir kaba labne peynirlerini ekleyip üstüne şekeri ekliyoruz ve çırpıyoruz...Peşinden 1 kutu kremamızı ekliyoruz devam çırpıyoruz peşinden nişastayı,sonra 3 yumurtayı 10/15 saniye arayla tek tek kırıyoruz..Peşinden de haşhaşı ilave ediyoruz...İyice çırpıp soğumuş olan kek kalıbımıza döküyoruz ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz..Orta katta pişiriyoruz alt katada 1 kase su koyuyoruz...Fırın nemli olsun.20-30 dk üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve fırını kapatıyoruz..1 saat fırının kapağını açmadan fırında kalsın dinlensin...Sosumuz için;Portakal suyunu nişasta şekeri limon suyunu tencereye ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıp pişirelim...Soğuk cheesecake'mize dökelim...

Afiyet olsun.....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder