8 Şubat 2016 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ

EMRAH FANDAKLI'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler;
250 gr un 1 bardak + 2 yk un
75 gr şeker 1 çay bardağı
12 gr yaş maya 1/2 maya 
5 gr tuz
1/2 çk tarçın
1 çk 5 gr mahlep
1/2 çk 3 gr damla sakızı
1 yumurta 
60 gr tereyağı 3 küp
1/2 çay bardağı su

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
2 yk file badem

Hazırlanışı;
Su ile mayayı çözdürün,
Unu havuz şeklinde yapın, etrafına tuz ve şekeri dökün,
Orta kısmina kalan malzemeri döküp yoğurun.
Hamuru 3 eşit parcaya bölüp 30 dk mayalandırın.
Hamurları 40 cm civarında şeritler haline getirin ve saç orgüsü yapın, 30 dakika daha mayalandırıp 180 c derecelik fırında 16- 20  dakika pişirin.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder