18 Şubat 2016 Perşembe

PARFE ÇİKOLATALI VE KAHVELİ

MÜJGANYURTSEVEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler
1 kutu krema, 200 ml
1 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı damla çikolata
12-14 adet kedidili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için, kahveli sos:
2 su bardağı sıcak suda, 2 çorba kaşığı neskafe, 2 çorba kaşığı toz şekeri karıştırarak eritin,
soğumaya bırakın. Arzu ederseniz 1 çorba kaşığı badem likörü ekleyebilirsiniz.

Üzeri için
150 gr bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt

Süslemek için
File badem ve ya fındık içi

Hazırlanışı
Öncelikle kahveli sosu hazırlayıp soğuması için bir kenarda bekletin.Derin ve dar bir kapta kremayı ve pudra şekerini koyu bir kıvam alana kadar 6 -7 dakika çırpın, buzdolabına alın.
Büyük boy buzdolabı poşetini yanlarından keserek tek kat olarak açın ve baton kalıba dışına taşacak şekilde yerleştirin, kenarda bekletin.Diğer tarafta derin bir kapta yumurtaları ve toz şekeri elektrikli çırpıcı ile beyaz köpükler oluşana kadar 6-7 dakika çırpın. Kakaoyu eleyerek ilave edin, buzdolabında beklettiğiniz kremayı ve damla çikolatayı ekleyin.Bu aşamada spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırın.Hazırladığınız kremalı malzemenin yarısını kalıba dökün. Kedidili bisküvilerinin yarısını tek tek kahveli sosa batırıp bekletmeden hemen çıkarın ve kremanın üzerine uzunlamasına yanyana  yerleştirin. Üzerine kalan kremalı malzemenin tamamını dökün ve kalan bisküvileri de aynı işlemi yaparak yerleştirin ve üzerini spatula ile düzeltin.Kenarlara taşan poşeti üzerine kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde 1 gece veya en az 10- 12 saat bekletin.

Servisten bir saat önce
Bitter çikolataya, süt ilave ederek benmari usulü ile eritin ve ılınmaya bırakın ( aşağıdaki pratik eritme usulüne de bakabilirsiniz ) Parfeyi servis yapacağınız dikdörtgen bir tabağa ters çevirerek alın. Buzdolabı poşetini çıkarın ve hazırladığınız çikolata sosu ile hızlı bir şekilde parfeyi kaplayın. Parfe soğuk olduğu için çikolatayı çabuk dondurur, bu aşamada biraz çabuk yapmak gerekiyor.Üzerini file badem veya fındık içi ile süsleyin ve bekletmeden derin dondurucuya alın. Parfeyi derin donduruda 2 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun....

Püf noktası
Çikolatayı ve sütü, derin, dar bir cam kapta, üzerini streç film ile kapatarak, mikrodalga fırının ısıtma ayarında, 800 derecede 40-50 saniye kadar eriterek yapıyorum,mikrodalga fırından çıkarıp, çatal yardımıyla 1 dakika kadar karıştırmak yeterli oluyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder