13 Şubat 2016 Cumartesi

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK

ÜMRANIN_MUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz


1 kğ yufka mümkünse taze ve yufkacıdan 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 büyük baş kuru soğan Yarım demet maydanoz Tuz karabiber 1 su bardağı haşhaş ezmesi Soğanı küp küp doğrayıp yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavuralım. Ardından haşlanmış mercimeği tuzu karabiberi ve kıyılmış maydanozu koyup karıştırıp soğumaya bırakalım. Haşhaşı sıvıyağ ile iyice açalım ve hamura sürülebilir hale getirelim. Yufkayı tezgaha serip önce dört eşit üçgene sonra her üçgeni tekrar ikiye bölerek toplamda 8 adet üçgen elde eşlim ilk üçgen yufkanın üzerine haşhaş ezmesi sürelim ve ikinci üçgeni üzerine kapatalım. İkinci üçgenin ucuna mercimekli harçtan koyup sigara böreği sarar gibi saralım ve borcama dizelim. Bütün yufkaları bu şekilde yapıp tepsimizi dolduralım.üzerine tekrara haşhaş ezmesi sürüp börekleri derindondurucuda donduralım. Pişireceğimiz Zaman börekleri fırın tepsisine buzlu buzlu dizip 180 derece fırına Atalım. Sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder