5 Şubat 2016 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE

Z.E.E.İ'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler

Hindistan Cevizli Sekerpare :
5 kasık Hindistan cevizi
Bir paket tereyagi 
1 bardak pudra sekeri
3 yumurta 
1 kabartma tozu 
1 vanilya 
Aldığı kadar un 
Şerbeti icin:
3 ,5 bardak seker 
4 ,5 bardak su
1 dilim limon

Hazırlanışı:
Malzemelerimizi bir guzel yoguruyoruz....
Yuvarlayıp firin tepsisine diziyoruz....
Üzerlerine istege bağlı fındık batirabiliriz ama ben sade yaptim....
180 derecelik firinda pisiriyoruz ... Kaynayıp soğuyan şerbetimizi soğuğa yakın ılık olan sekerparemizin uzerine dokuyoruz....
Sonrasinda serbetini çekmiş olan tatlımızı servis ediyoruz.... 


Afiyetler olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder