3 Şubat 2016 Çarşamba

PORTAKAL SOSLU İRMİKLİ MUHALLEBİ

V_GÖNÜLDEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

1 lt.süt -1 su bar.toz şeker -1 su bar.bir parmak eksik irmik- 1 paket vanilya- 1 yemek kaş.tereyağı -1 limon kabuğu rendesi süt şeker irmik karıştırılarak pişirilir.ocaktan alınca vanilya tereyağı limon kabuğu ilave edilip ıslatılmış tart kalıbina dökülür.soğutulur.
Portakal sosu için:1 limon suyu ve kabuğunun rendesi -2 portakalın suyu 5 yemek kaş. toz şeker(değiştirilebilir
3 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası- 2.5 su bar.su- isteğe göre bir tutam zerdeçal hepsi karıştırılarak pişirilir biraz soğuyunca koyulaşınca altı kapatılıp soğuyan muhallebi ters çevrilip üzerine dökülür.yeşil fıstık veya ceviz içiyle süslenir..




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder