3 Şubat 2016 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ

FİLİZİNTARİFLERİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı toz seker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya

Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz seker
2 damla limon suyu
üzerine iki paket çırpılmış krem şanti
Hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Yumurta ile şekeri iyice çırpıp önce sıvı sonra toz malzemeler katılarak revani hamuru çırpılır. Yağlı borcama konup 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Bu esnada serbeti kaynatılır. Şantisi çırpılır.Soğuyunca şerbeti dökülür. Üzerine şanti sürülüp istenirse hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder