2 Şubat 2016 Salı

BALKABAKLI PASTA

FİLİZİNTARİFLERİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz

Tabanı için:

2 paket burçak bisküvi
2 kaşık eritilmiş tereyağı
Muhallebisi için:
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı seker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem santi
Üzeri için:
1 kilo kadar balkabağı
Arzu edilen kadar şeker
Dövülmüş ceviz, fıstık vb.
YAPILIŞI:
Balkabağı şekerle pişirilir, suyu süzülerek alınır ve çatalla iyice ezilir.
Bisküvi iyice ufalanıp tereyağı da eklenerek iyice karıştırılır ve kelepçeli kalıba iyice bastırarak konulur. Buzdolabına kaldırılır. Muhallabi malzemeleri (santi, vanilya ve tereyağı hariç) karıştırılır kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Kapatınca tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır. Soğuyunca içine toz santi katılarak mikserle çırpılır. Bu esnada gerekirse biraz süt eklenebilir. Dolaptaki kalıp çıkarılıp üzerine sütlü irmikli muhallebi dökülür, üzerine de balkabağı dökülüp düzeltilir. Dolapta 6-7 saat bekletildikten sonra servis edilir. Ancak kalıptan çıkarırken dağılmaması için buzlukta 5 dakika bekletildikten sonra çıkarılır. Etrafı bıçakla geçilip öyle kalıp çıkarılır. Üzeri arzu edildiği gibi süslenir. Ama ceviz çok yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder