16 Şubat 2016 Salı

AĞLAYAN KEK

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Keki için 
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker 
4 yemek kalığı kakao
1 su bardağı un 
Bir bucuk fincan sıvı yağ
Yarım şişe maden suyu
1 limun kabuğu rendesi
Kabartma tozu 
Bir fiske tuz 
Kekim üzerini ıslatmak için 1 bardak süt Yumurtanın beyazını tuzu katıp iyice çırparız köpük köpük beyaz olana kadar sonra şekeri ve sarılarıda katıp 5 dakk çırpmaya devam ederiz. Sonra diğer malzemeri katıp köpüğü söndürmeden çırpma teli ile iyice karıştırıp yuvarlak kalıbımıza dökeriz . Ve 180 derece fırında pişiririz Kekimiz ılıkkem 1 bardak sütü kekimize dökeriz. 
Krema için 
2 bardak süt 2 kaşık tepeleme un 2 kaşık tepeleme nişasta bir çay bardağı şekeri karıştırarak koyulaşana kadar pişiririz altını kapatınca vanilya ve bir tatlı kaşığı tereyağ ekliyoruz . İşte burda tremusu tadı sevenler 1 paket ( 200) labne katabililir. sevmeyenler katmasın. Sonra bu kremamızı kalıptaki kekimizin üstüne yayıyoruz. dolapta 2 saat bekletiyoruz 
En son üzerine 200 kremada 180 gr çikolatayı eritip kekimizin üzerine döküp süslüyoruz . Ve servise hazırlıyıruz. Afiyet olsun....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder