10 Şubat 2016 Çarşamba

KALPLİ KEK

MÜJGANYURTSEVEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Malzemeler:
100 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı sıcak su
75 gr tereyağı (5 çorba kaşığı)
3 yumurta sarısı
90 gr toz şeker(yarım su bardağına yakın)
3 yumurta akı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
60 gr un(yarım su bardağı)
Çikolata sosu için malzemeler:
100 gr bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt

Yapılışı:
*Öncelikle 1 çorba kaşığı neskafeyi, 2 çorba kaşığı sıcak suda eritin.
*100 gr çikolatayı sos tenceresine alın, üzerine neskafeyi ekleyin, kısık ateşte eritin, ocağı kapatın, tereyağını ekleyin, eriyene kadar karıştırın, kenarda ılınması için bekletin.
*Yumurta sarılarını derin bir kaba alın, 90 gr toz şekeri ekleyin, mikserle 2-3 dakika çırpın, kenarda bekletin.
*Başka bir kaba yumurta aklarını ve tuzu alın, yumuşak kuleler oluşmaya başlayınca 1 çorba kaşığı toz şekeri ekleyip, sertleşene kadar çırpın.
*Çikolatalı karışımı, yumurta sarısı karışımına ekleyin, karıştırın, bu aşamadan sonra madeni kaşıkla yumurta aklarının dörtte birini ve unun dörtte birini karışıma ekleyin, dışardan içeri doğru karıştırın, aynı işlemi 3 defa daha yumurta akları ve un bitene kadar yapın. Bu işlem yumuşacık ve süngerimsi bir kek olmasına yardımcı oluyor.
*Slikon kalıp kullanacaksanız, kalıpları su ile ıslatın ve fazla suyu dökün. Hamuru kalıplara 2/ 3 oranında pay edin, 5 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin, kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
*Kek, muffin piştikten sonra 5 dakika ılınması için bekleyin, ters çevirerek servis tabağına alın ve aşağıda tarifini verdiğim çikolata kremasını hazırlayıp kekin üzerine sürün, antep fıstığı veya hindistan cevizi rendesiyle süsleyip servis yapın.
*100 gr bitter çikolata ve yarım çay bardağı sütü eritin, çatalla homojen bir kıvam alana kadar hızlıca karıştırın ve muffinlerin üzerine paylaştırın.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder