10 Şubat 2016 Çarşamba

KOLAY MOZAİK PASTA KROKANLI

MÜJGANYURTSEVEN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
1 kutu taze krema, 200 gr
120 gr bitter kuvertür çikolata
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Torku tam buğday bisküvi
1 paket Eti kakaolu bisküvi
1 su bardağı süt, kakaolu bisküviyi ıslatmak için
3 çorba kaşığı badem krokan (nasıl yaptığımın tarifi aşağıda)

Üzeri için
1 çorba kaşığı badem krokan
1 çorba kaşığı antep fıstığı

Hazırlanışı
Kremayı orta büyüklükte bir tencereye alın, kısık ateşte ısınmaya başlayınca bitter çikolatayı ekleyin, kaynama noktasına gelmeden ocağı kapatın ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Pudra şekeri ve portakal kabuğu rendesini  ilave edin, karıştırın.Tam buğday bisküvileri iri parçalara ayırın ve çikolatalı karışıma ekleyin.Kakaolu bisküvileri süte batırıp, bekletmeden yukarıdaki malzemelere ekleyin, en son badem krokanları ilave edip kaşıkla karıştırın.
Kalıbın içine temiz bir buzdolabı poşetini yanlarından taşacak gibi yerleştirin, bisküvili malzemeyi yerleştirin, üzerini spatula yardımıyla bastırarak düzeltin, yanlardan taşan buzdolabı poşetiyle üzerini kapatın. Buzdolabında 3-4 saat veya bir gece bekletin.
Servis tabağına ters çevirerek aktarın, üzerini badem krokan ve antep fıstığı ile süsleyin.

Afiyet olsun.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder