20 Şubat 2016 Cumartesi

HAVUÇ TATLISI

ÜMRAN_66'teşekkürlerimizi sunuyoruz



Malzemeler

500 gr.havuç
2,5 bardak su
1 bardak şeker
3 tepeleme kaşık nişasta
1 limon kabuğu rendesi
1 paket petibör bisküvi

Hazırlanışı
Havuçları ince dilimleyerek 2,5 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.Çok ince doğramaya ve iyice yumuşamasına dikkat edin..Sonra yumuşayan havuçları suyunu süzmeden mikserden geçirin. İyice puding gibi olacak..Bunun içine şekeri ve limon kabuğu rendesini koyup kaynatın..1 bardak soğuk suya nişastayı eritip kaynayan havuç karışımına çırparak ilave edin..Kaynayana kadar çırpın.Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakın..Arada karıştırın yüzü tutmasın..Biraz ılıkta olabilir ben öyle yaptım..Bir kalıba steç filim yerleştirin..Bisküvileri bir sıra kalıba döşeyin üzerine havuçlu sostan dökün,bu işlemi 3 sıra yapın..Son olarak havuçla bitmesi lazım..Bitince dolapta bir gece bekletin..Servis yapacağınızda streç flimden tutarak çıkarıp tabağa alın.Biraz altını kaldırarak streç flimi altından çekin...Tatlıya birşey olmuyor rahatlıkla çekiliyor yani üzerini arzuya göre süsleyin....

Afiyet olsun....










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder