11 Şubat 2016 Perşembe

CHEESECAKE

NURTENCE_LEZZETLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz


Cehesecakemizin Alt tabanı için : 140 gr lık iki paket burçak biskivüyi ve yarım bardak fındık robotta eziyoruz. Sonra ılımış 125 gr tereyağını biskivilere iyice elimizle yoğurur gibi iyice karıştırıyoruz ve Yağlı kağıt serili kalıba elimizle bastırarak iyice bastırarak yerleştiriyoruz ve dolaba koyup en az 20 dakika dolapta 
Beyaz yeri için; 
600 gr labnenin suyu varsa suyunu döküp bir su bardağı şekerle düşük devirde iyice çırpıyoruz sonra 200 gr krema bir paket vanilya yıda ekleyip yine çırpıyoruz. Sonra 3 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip çırpma teliyle yavaş yavaş çırpıyoruz. Sonra 3 yumurtayı teker teker kırıp her seferinde karıştırarak kremamıza ekliyoruz sonra dolaptan çıkarttığımız malzemenin üstüne koyuyoruz. Sonra malzeme konmuş kabımızı yada hafifce bir kaç kez sert zemine vuruyoruz ki havası çıksın. Cehesecakemizi fırına vermeden önce Kelepçeli kalıbımızın kenarlarını aliminyum folyoyla sarmayı unutmuyoruz ki kenar kısımları çok kızarmasın. Alimunyum folyoyla sardığımız kalıbımızı Önceden ısıttığımız ben 15 dak öncesinden ısıtılmış fırına veriyoruz. Yalnız fırının içine ısıya dayanıklı su kabını unutmuyoruz . Fırının en altına içi su dolu kabımız konur. Pastamız bir saat 160 derecede pişer yalnız üzerinin rengi değişmeye başlayınca son beş 150 derece yapabilirsin. Ortası biraz cıvık kalıyo endişelenme . Fırını kapat kalıbı şöyle bir salla fakat fırın kapağını az açık bırak ve soğut. Fırın kapağı az açık soğumasına dikkat edelim. İyice ılıyan yada soğuyan cahesecekenizin üstüne sıcak sosunuzuda koyup bıcak yardımıyla düzgünleştirip dolaba koyuyoruz ve ez az 12 saat dolspta kalıyor . Afiyet olsunn.
Üst limon ve portakallı krema
2 limonu ve 2 portakalın kabuğunu rendeledim 1 çay bardağı şekerle iyice elimizle ovalıyoruz biraz bekletiyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder