29 Şubat 2016 Pazartesi

PEYNİRLİ KADAYIF BÖREĞİ



 300 gr tel kadayıf

yarim cay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 cay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
İçi için
beyaz peynir veya lor
maydanoz

Kadayıfı derin bir kapta parçalayın ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Kadayıfın yarısını tavaya alıp kenarlarını yükselterek yayın. Ici üzerine yayın ve kalan kadayıfı da üzerine yayıp iyice bastırın. Süt tuz ve yumurtayı karıştırıp kadayıfın üzerine dokun. Tereyağ parçalarını da kadayıfın üzerine serpiştirin. Önce orta ateşte 2 dakika ardından kısık ateşte kontrol ederek pişirin. Altı pişince kapak yardımıyla çevirip tersini de ayni şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Kesinlikle sıcakken yemelisiniz muhteşem bir lezzet


Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder