3 Kasım 2015 Salı

ÜÇ RENKLİ BÖREK


Malzemeler
4 adet yufka
250 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım kilo ıspanak
4 adet havuç
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nane
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavuralım.Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavuralım.Tuz ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
Ayrı bir kapta havuçları rendeleyip,tuz ve bir çorba kaşığı sıvıyağ ile harmanlayalım.
Ardından ayrı bir kapta ince ince doğradığımız ıspanakları tuz ve sıvıyağ ile iyice harmanlayalım.
Birinci yufkayı masaya serelim.Kıymalı harcı her tarafına eşit olarak yayıp rulo şeklinde saralım.
ikinci yufkayı masaya serelim.Ispanaklı harcı her tarafına eşit olarak yayıp rulo şeklinde saralım.
Üçüncü yufkayı masaya serelim.Havuçlu harcı her tarafına eşit yayıp rulo şeklinde saralım.
Son olarak dördüncü yufkayı masaya serelim.Üzerini sıvıyağ ile yağlayalım.
Yufkanın orta yerine hazırladığımız iki ruloyu yan yana, üçüncüsünü de üzerine yerleştirip dördüncü yufka ile birlikte sıkıca sarıp, rulo yapalım. Rulodan
iki parmak kalınlığında dilimler kesip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder