10 Kasım 2015 Salı

ETİMEKLİ PASTA

ENİSE USLU'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
12 adet etimek (benim borcamım o kadar aldı)
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Şekeri tavaya alıp eriyip karamelleşene kadar bekliyoruz,ve eriyen şekerin üzerine suyu ekliyoruz,şeker katılaşacak korkmayın su kaynadıkça eriyecektir.Karamelli şerbetimizi etimeklerin üzerine gezdirelim...

Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 kaşık un
3 kaşık nişastayı pişirelim ben krem şantinin tadını çok sevmediğim için toz şeklinde muhallebiye ekledim,siz isterseniz 1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın,muhallebiye vanilya ekleyip etimeklerin üzerine gezdirin,en son krem şantiyi muhallebinin üzerine sürüp hindistan cevizi ile süsleyin,soğuyunca servis yapın....

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder