2 Kasım 2015 Pazartesi

AYVA TATLISI

FUNDANIN MUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
4 adet ayva
Yarım su bardağından biraz fazla su
Şeker
Çubuk tarçın
Karanfil
Ayva çekirdekleri

Hazırlanışı
Ayvalar soyulur çekirdekli kısımları çıkartılır,yarım limon ve su karışımı hazırlanır,derin bir kaba alınır.İçerisine ayvalar konulur (ayvaların kararmaması için) bütün ayvalar aynı şekilde yapılır.Tencereye alınan ayvalarımız çekirdeklerinin temizlenmiş bölümüne 1 fincan şeker konulur.Suyumuz tencereye ilave edilir,10 adet karanfil bir adet çubuk tarçın ilave edilir.Kaynayana kadar hızlı ateşte kaynayınca kısık ateşe alınır,40 dk ayvaların pişme durumuna göre 1 saat pişirilir.  pişen ayvalar soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir...

Afiyet olsun.....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder