21 Kasım 2015 Cumartesi

ÇİÇEK POĞAÇA

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1.5 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
İç malzemesi için
Beyaz peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı
Hamuru için, kuru mayayı ılık su içinde eritip 10_15 dakika kabarmasını bekleyelim.Üzerine ılık süt, sıvıyağı, yumurta akını, toz şekeri ve tuzu ilave edelim.Sonra unu eleyerek yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım.Hamurun üzerini streç film ile kapatıp mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açarak iç harcı koyup, kenarlarından ortaya doğru toplayıp kapatalım.Kapattığımız tarafı alta getirelim ve elimizle hafifçe bastıralım.Kenarlarından, ortasından ayrılmayacak şekilde, 6-7 yerden keselim.Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirelim.Çiçek poğaçalarımızı yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.Ortalarına çörek otu serpiştirelim.
15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim...
Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder