19 Kasım 2015 Perşembe

CHEESE CAKE

FEYZANÖZÇELİK'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
3 adet oda ısısında yumurta
100 gr.süt kreması
2 paket 180 gr.lık pınar beyaz peynir
1 paket labne 
1 yemek kaşığı nişasta
120 gr.benmari usulü erimiş ve ılıtılmış beyaz çikolata
3 paket eti burçak bisküvi
100 gr.tereyağı
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya 

Vişne sosu için
 2 su bardağı vişne 
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Öncelikle krem peynir ve labnemizi iki saat bir tülbentle süzdürüyoruz,bu kek hamurumuzun sulanmaması için önemli,bisküvilerimizi robottan geçirip erittiğimiz tereyağını üzerine döküyoruz ve iyice birbiriyle harmanlıyoruz 20 cm kelepçeli kalıbımızın alt tabanına yağlı kağıt seriyoruz kalıbın kenarlarını yağlıyoruz,kalıbın kenarlarını aluminyum folyo ile sarıyoruz,bisküvilerimizi tabana ve kenarlara dikkatlice bir bardakla pres yaparak yayıyoruz ve buzdolabında yarım saat bekletiyoruz,peynirimizi mikserimizin kabına alıyoruz iki dakika çırpıp şekeri ilave ediyoruz yumurtaları tek tek kırıyoruz ve nişastayı ilave ediyoruz,beyaz çikolata,süt kreması ve vanilyayı da ekledikten sonra bir tur daha çırpıp kalıba döküyoruz.Kelepçeli kalıbımızı sığabileceği ufak bir tepsiye koyuyoruz ve bu şekilde içi yarıya kadar su dolu başka bir tepsinin içine yerleştiriyoruz.150 dereceli önceden ısıtılmış fırında kenarları sabit ortası hafif sallanır bir hal alıncaya kadar yaklaşık 55-60 dk kadar pişiriyoruz piştikten sonra fırının kapağı arasına bir tahta kaşık koyup oda ısısına gelinceye kadar en az bir saat bekletiyoruz buzdolabında da en az dört saat bekletiyoruz...Vişne sosu için;vişneleri tencereye alıyoruz bir taşım kaynayınca şekeri ilave ediyoruz,yarım çay bardağı suda nişastayı açıp ilave ediyoruz ve karıştırıp altını kapatıyoruz servis öncesi kekimizin üzerine döküyoruz....

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder