1 Kasım 2015 Pazar

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI


Malzemeler
1,5 kilo süt
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Süt, irmik ve toz şeker tencereye alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Üzerine vanilya ve tereyağı ilave edilip karıştırılır,ocaktan alınır.
Kalıbımızı streç film ile kaplayıp su ile ıslatalım.Hazırladığımız muhallebinin
yarısını kalıbımıza döküp yaydıralım.Kalan muhallebinin içine kakaomuzu ekleyip iyice karıştıralım.Kakaolu muhallebiyi, kalıptaki muhallebinin üzerine döküp,üzerini kaşık ile düzleyelim.Soğuması için 3-4 saat buzdolabında bekletelim.Soğuyan muhallebinin üzerine servis tabağı kapatıp ters çevirelim ve kalıptan çıkaralım.Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder