17 Kasım 2015 Salı

TART KALIBINDA MUHALLEBİLİ KADAYIF

TÜRKAN OKTAY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
300 gr.kadayıf
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı

Önce kadayıf,yağ,şeker harmanlanır margarinle yağlanmış tart kalıbına sıkı sıkı basılır 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir...

Muhallebisi için
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 kutu 200 ml süt kreması (isteyen 1 paket krem şanti kullanabilir)

Süt,şeker,un,nişasta pişirilir en son vanilya eklenir ve 5 dk ilk sıcaklığı çıkınca krema eklenir.mikserle 5 dk çırpılır.Tart kalıbında pişen kadayıfı ters çevirip ortasına muhallebi dökülür cevizle süslenir....

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder