4 Kasım 2015 Çarşamba

FİNCAN TATLISI

FİNCAN TATLISI
Malzemeler
1 litre süt
2,5 kahve fincanı un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için
Hindistan cevizi
Şeker süslemeleri
Hazırlanışı
Süt, un ve şekeri tencereye alalım.Koyulaşana kadar tel çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alalım.Üzerine vanilya ve tereyağını ilave edip iyice karıştıralım.Fincanları su ile ıslatalım.Hazırladığımız muhallebiyi fincanlara dolduralım.Oda sıcaklığında soğuyan fincan tatlılarımızı 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.Dinlenen tatlıları bıçağın kesmeyen tarafı ile fincanın kenarından geçip, kenarlarından hava almasını sağlayarak ters çevirelim.Daha sonra her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.Üzerlerini şeker süslemeleri ile süsleyelim.
Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder