18 Kasım 2015 Çarşamba

TART KALIBINDA ISLAK KEK

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un

Üzeri için
1 paket krem şant
1 su bardağı süt

Hazırlanışı
Süt, şeker yağ ve kakaoyu bir kapta karıştıralım.Bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım . Ardından 3 yumurtayı kırıp çırpalım. Üzerine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip iyice karıştıralım.Tart kalıbını yağlayıp, kek hamurunu
kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirelim.
Pişen keki servis tabağına alıp ters çevirelim.Üzerine ayırdığımız sosu her yerine eşit olacak şekilde dökelim.
Kek iyice soğuduktan sonra krem şantiyi sütle çırpıp kekin boş kısmına yayalım.Üzerini hindistan cevizi,şeker süslemeleri ve dilediğimiz meyve çeşitleri ile süsleyelim.
Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder