26 Kasım 2015 Perşembe

PEKMEZLİ UN HELVASI

Z.E.E.İ'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
2 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvıyağı
5 kaşık un
1,5 bardak pekmez
Yarım bardak su

Hazırlanışı
(Damak tadına göre pekmezi fazlalaştırıp suyu ve ya su fazlalaştırıp pekmezi azaltabilirsiniz)
Geniş bir tavaya yağlarımızı koyup eritiyoruz..Sonrasında unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz..Pembeleşince tavamızı ocaktan alıp,tezgahın üzerine koyuyoruz..Pekmez ve su karışımını üzerine ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz..Helvamızı geri ocağın üzerine alıp koyulaşıncaya kadar ocakta karıştıra karıştıra güzel bir hale getiriyoruz,bu arada hiç topaklanma olmuyor..Ve son olarak ocaktan alıp şekil veriyoruz..İsteğe bağlı süsleyebilirsiniz..
Fındık,fıstık,meyve vesaire....

Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder