9 Kasım 2015 Pazartesi

ÇİKOLATALI KURABİYE

UM HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
125 gr.tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sürme çikolata
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı damla çikolata
Aldığı kadar un

Hazırlanışı
Bütün malzemeler bir kapta iyice yoğurulur.Macun kıvamına gelinceye kadar un eklenir..
Kulak memesi kıvamında olmayacak.Macun kıvamına gelince buzdolabında 20 dakika dinlendirilir.
Bu esnada hamur kendini toparlayacaktır..Daha sonra hamurdan parçalar koparıp şekillendirilir.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 10-15 dakika pişirilir...

Afiyet olsun.....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder