29 Kasım 2015 Pazar

HAŞHAŞ MANTOLU TAHİNLİ KEK

ESRA35GÜLER'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağı
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı tahin
1 küçük çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı iri kıyım ceviz

Sosu için
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pudra şekeri ile karıştıralım çok koyu olursa biraz sütle kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Önce yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.Daha sonra bütün sıvıları karıştıralım ve unu kabartma tozunu vanilya eleyip karıştıralım.En son olarak ta cevizi ekleyip spatula ile karıştırdıktan sonra kalıbı margarin ile yağlayıp her tarafını iyice haşhaşla kapladıktan sonra kekimizi içine döküp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında içi pişene kadar pişirelim..Fırından çıkarıp servis tabağına alalım ve üzerine hazırladığımız sosu döküp soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder