10 Kasım 2015 Salı

ŞEFTALİ KURABİYE

CONFİSERİE'teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
250 gr.tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
15-20 yarım ceviz kabukları

Kreması için
500 ml süt
Yarım vanilya çubuğu
2 adet yumurta sarısı
120 gr.toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 şeftali

Üzeri için
2-3 damla kırmızı gıda boyası
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
Nane yaprakları

Hazırlanışı
Krema için sütü vanilya çubuğu ile birlikte ısıtın.Süt kaynamaya başlayınca çubuğu içinden alın.Vanilya çekirdeklerini alıp süte karıştırın.Sütü soğumaya bırakın.Bir kasede yumurta sarısı ile şekeri çırpın.Un ve nişasta ilave edin.Soğuyan sütü ve rendelenmiş şeftaliyi ilave edin.Temiz bir sos tenceresine alın.Tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın.Sos katılaşmaya başlayınca çırpıp ocaktan alın.

Hamuru için;Bütün malzemeleri karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın ve ceviz kabuklarının üzerini kaplayacak şekilde yayın.Açık tarafları alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 10-12 dk pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerin ortasından ceviz kabuklarını çıkarıp oluşan boşluğa krema doldurun.Diğer yarım kurabiye ile birleştirip şeftali şeklini oluşturun.Gıda boyalarını ayrı kaselerde su ile karıştırın.Ayrı bir tabağa da toz şekeri alın.Kurabiyelerin bir yarısını sarı,diğer yarısını kırmızı gıda boyasına batırıp toz şeker içinde yuvarlayın.Nane yaprakları ile süsleyin..Bir kaç saat bekletip servis yapın...

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder