14 Kasım 2015 Cumartesi

LİMONLU YASMİN TATLISI

KAPTANIN EŞİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
900 gr.sek ya da danino marka yoğurt
2 paket dr oetker marka limonlu jöle
1 limon (kabuğunun rendesi ve yarısının suyu
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı kaynamış su

Hazırlanışı
2 su bardağı kaynamış suda 2 paket jöleyi eritip ılımaya bırakıyoruz.Başka bir kapta yoğurdu vanilyayı,şekeri,limon kabuğu rendesini ve yarım limonun suyunu karıştırıyoruz.Sonra ılımış jöleyi de
ekleyip karıştırıyoruz.Oldukça cıvık bir yapısı olacak korkmayın ve istediğiniz kalıba dökün ya da kuplara doldurun buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra servise hazır...Yalnız yoğurdun ve jölenin markalarına mutlaka riayet edin yoksa kıvam olmuyor yoğurt çöküyor...

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder