13 Kasım 2015 Cuma

ÇİKOLATA PARÇALI KESTANE ŞEKERLİ YAŞ PASTA

EMİNE3506'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Hazır 3 katlı kakaolu pasta keki
Yarım su bardağı süt

Kreması için
4 tane krem şanti
400 gr.sütlü kuvertur çikolata
200 ml.sıvı krema
çikolata parçaları

Ganaj için
Kremayı küçük tencereye alın kaynama noktasına gelince ocağı kapatın (eğer çok kaynarsa kesilir) doğranmış çikolataların içine döküp iyice karıştırın,hepsi eriyene kadar sonra bir kenara alın ve ılımasını bekleyin.Hemen ardından 4 paket krem şantiyi de hazırlayın.Kremayı ikiye ayırın ganajın birazını bir kremanın içine diğer kalan çoğunluklu ganajı diğer kremaya dökün (pastanın iç kreması olucak) ve mikserle karıştırın her iki kremayı da dolaba kaldırın 2 saat dolapta dursun.Keki çok az sütle fırça yardımı ile ıslatın,üstüne kremadan sürün ve çikolata parçaları serpiştirin.Diğer katınada krema sürüp tekrar çikolata parçaları (ya da meyveden koyabilirsiniz) serpiştirin en üst katınıda koyun.Kekin üstünü açık renkli krema ile kaplayın.Kapladıktan sonra resimde gördüğünüz gibi çikolata parçaları ile kaplayın kenarlarını ve kalan krema ile üstünü süsleyin,ben kestane şekerleri ve renkli şekerler kullandım....

Afiyet olsun.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder