15 Kasım 2015 Pazar

KIYMALI MİLFÖY BÖREK

FİLİZİNTARİFLERİ'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz

Hazırlanışı
Milföyleri dolaptan çıkarıp 20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.Ben 10 milföy kullandım.
Bu arada 250 gr.kıymayı bir kaşık tereyağıyla biraz kavurup ince doğranmış bir baş soğan ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Bir adet ince doğranmış biberi de ekleyip kavuruyoruz.Kaşığın ucu ile renk vermesi için biraz salça katıp karıştırıyor,arzu ettiğimiz baharatları ekliyoruz.Ben 
tuz,karabiber,pulbiber ekledim.Ocağı kapatıp ince doğranmış bir avuç maydanozu da ekliyoruz.Milföylere çanak şekli verip içlerine kıymalı harcı koyuyor hamurun etrafına fırçayla biraz yumurta sarısı sürüyoruz.200 derecede önceden ısıtılmış fırında milföyler pişene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp üzerine biraz kaşar rendesi ekleyip fırına veriyoruz.Kaşarlar eriyince çıkarıyoruz.Sıcak servis yapıyoruz...

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder