8 Kasım 2015 Pazar

FRAMBUAZ SOSLU CHEESECAKE

TATLİİŞLERR'e teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
2 adet yumurta
600 gr.labne
1 paket (200 ml) krema (sek marka)
1 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
vanilya

Tabanı için
2 paket burçak bisküvi (Ben bazen üç kullanıyorum)
2 kaşık tereyağı (3 paket burçak kullanıldığında 3 kaşık tereyağı)

Sos için
Dilediğiniz meyveden 250 gr
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı
Burçak bisküvileri rondodan geçirip,eritip ılıttığımız tereyağıyla iyice yoğurun.26 cm kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt koyup bisküvili karışımı tabana kaşık yardımıyla eşit miktarda yayıp bastırıyoruz,kremayı hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz...

Krema için
Labne ve krema 1 dakika mikserle çırpılır sonra şeker eklenip yumurtalar teker teker kırılıp çok hafif çırpılır ve un,nişasta,vanilya eklenir az karıştırılıp dolaptan çıkarılan bisküvili tabanın üzerine ilave edilir.180 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.Çok kızarmasını beklemeyin,kelepçeli kalıbın etrafını folyoyla güzelce sarın ve fırına bir kapta ya da ayrı bir fırın tepsisinde su koyun ki çatlama olmasın ve piştikten sonra hemen çıkarmayın fırının kapağını aralayıp dinlendirin.Daha sonra sosu pişirip üzerine dökün.İstediğiniz gibi süsleyin tavsiyem bir gün önceden yapılması...

Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder