15 Kasım 2015 Pazar

ESMER BULGURDAN KISIR



Malzemeler
2 su bardağı esmer bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pul biber
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Derin bir kaba bulguru alalım. Sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakalım.
Diğer tarafta yeşillikleri küçük küçük doğrayalım. Islattığımız bulgura önce salça, yağ, tuz, limon suyu ve baharatlar ilave edip karıştıralım.Ardından doğradığımız yeşillikleri de katıp iyice harmanlayalım.Servis tabağına alıp dilediğimiz şekilde süsleyelim.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder