12 Kasım 2015 Perşembe

MAKARON

FUNDANIN MUTFAĞI'na teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
80 gr.badem unu
100 gr.pudra şekeri
2 yumurta akı
5 yemek kaşığı toz şeker

Ara kreması
150 gr.beyaz çikolata
4 yemek kaşığı süt kreması

Hazırlanışı
Badem unu ve pudra şekerini robotta çekin,yumurta aklarını düşüük devirde çırparak köpürtün krema rengine gelince yavaş yavaş toz şekeri ekleyin ve yüksek hızda çırpmaya devam edin.Tepecikler oluşana kabı ters çevirince dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın.Renkli yapacaksanız gıda boyasını bu aşamada ilave edin.Badem ve pudra şekeri karışımını elekten geçirin,karışımın yarısını akların olduğu kaba dökün ve spatula ile alttan üste doğru yavaşça katlayarak ekleyin ve iyice karışana kadar yavaş hareketlerle karıştırmaya devam edin.Krema torbasına yuvarlak uç takın karışımı içine döküp torbanın arka tarafını döndüre döndüre karışımı uca doğru kaydırın yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın sıkma işlemi bitince tepsiyi tezgaha hafifçe vurarak kabarcıkların çıkmasını sağlayın.Bir iki saat oda sıcaklığında kuruması için bekletin.Isınmış fırında 160 derecede 8-10 dakika pişirin..Ara kreması için;Kremayı bir cezvede kaynatın ince kıyılmış beyaz çikolatanın üzerine dökün ve erimesi için karıştırın.Kurabiyeler soğuduktan sonra yağlı kağıttan alın ve ikişer ikişer eşleştirerek,aralarına krema sürün buzdolabına kaldırın...

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder