12 Kasım 2015 Perşembe

GERÇEK PASTANE POĞAÇASI

SELMA GÜL'ün bize göndermiş olduğu tarif için tşkler

Malzemeler
250 gram margarin
2 adet yumurta(1'nin sarısını ayırıyoruz)
1 küçük paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı soğuk su
Aldığı kadar un
İç harcı için
Beyaz peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Yapılışı
250 gramlık margarinimizi ertip biraz soguttuktan sonra buzluga kaldırıyoruz.Donan yagimizin kenarlarini bir bıçak yardımıyla siyirarak yagimizi temiz büyükçe bir kağıt havlunun üzerine aliyoruz. Suyunu iyice kurutuyoruz(pastaci yağı oluyor)
Geniş yogurma kabimiza bir miktar un koyup ortasını açıyoruz. İcerisine kuruttugumuz yagimizi,1 yumurta ve 1 yumurta akını, mayamizi,sekerimizi,tuzumuzu ve yarım bardak suyumuzu ilave ederek yogurmaya basliyoruz. Azar azar un katarak(ben 3,5 su bardağı un kullandım) ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.Kabimizin üzerini streç filmle kapatıp yaklaşık 30 dk.bekletiyoruz. Dinlenen hamurumuzdan elimizi yaglayarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartip düz bir zeminde acarak ortasina peynirimizi ilave edip kapatırken biraz ic kisimdan bastiriyoruz. Tepsimize dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.30 dk.tepside mayalandiriyoruz.Önceden isitilmis 190 derecelik firinimizda üzerleri kizarana kadar yaklaşık 30 dk.pisiriyoruz.
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder