10 Kasım 2015 Salı

KÖZ BİBER TURŞUSU

EDAMUTFAKTA'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
2 kilo kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
10 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı turşuluk tuz
Tane biber

Hazırlanışı
Biberler közlenir kabukları soyulur.Tencereye su,yağ,sirke,şeker,tuz konur kaynayınca kapatılır.Kavanozun altına yıkanmış maydanoz,sarımsak,tane biber konur.Közlenen biberler yarıya kadar dizilir.Arasına tekrar maydanoz ve sarımsak konur ardından biberler yerleştirilir.Üzerine maydanoz 1-2 dişte sarımsak konur hazırladığımız sirkeli sudan kavanoza dökülür.Ağzı kapatılır.Tencereye su ve kovanozlar konur 20 dakika kaynatılır.Kaynadıktan sonra ters çevrilerek bir gece bu şekilde bekletilir...

Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder